AIKIDO adulti

AiKiDo    Nu se poate spune nimic despre AIKIDO fara sa nu incepi sa spui: MORIHEI UESHIBA (1883-1969).  Aikido este o arta martiala japoneza creata si dezvoltata de catre Morihei Ueshiba ca o sinteza a studiilor in diverse arte martiale, filozofie si religie ea spiele herunterladen. Aikido mai este intalnit si sub denumirea de CALEA ARMONIEI, sau CALEA ARMONIZARII SPIRITULUI. Scopul lui Ueshiba a fost sa creeze o arta martiala prin care practicantul sa se poata apara in timp ce protejeaza atacatorul computerstimme kostenlos downloaden.

In principal, aikido deriva din arta martiala Daito ryu Aiki-jujutsu. Pana in anul 1920, cand Ueshiba incepe studiul religiei Omoto-kyo,  practicantii numeau aceasta arta martiala aiki-jujutsu excel kostenlos downloaden windows xp. Datorita faptului ca unii studenti, in functie de timpul petrecut impreuna cu Ueshiba au inteles diferit Aikido-ul, astazi in lume sunt intalnite diferite stiluri  avand diferite interpretari modern combat 5 kostenlos herunterladen. Dar, de fapt, toate aceste scoli impart tehnicile invatate de la maestrul Ueshiba.

Incepand cu anul 1951, cand Minoru Mochizuki a vizitat Franta si a predat tehnici de aikido unor studenti la judo, aikido devine cunoscut in lumea intreaga rechnung herunterladen avis. In 1953 urmeaza Statele Unite, apoi in 1955 Marea Britanie. Cea mai mare organizatie este Fundatia Aikikai care a ramas sub controlul familiei Ueshiba luther bible download for free. Astazi, cele mai multe stiluri de aikido au centrul la Honbu Dojo in Japonia care are  recunoastere internationala.

In aikido, ca in majoritatea artelor martiale japoneze, prin antrenamente sunt urmarite atat aspectele fizice cat si cele mentale moorhuhn 2 kostenlos downloaden. Deoarece in cadrul antrenamentelor de aikido sunt folosite aruncari, elevii incepatori invata sa cada sau sa se rostogoleasca in siguranta. In atacurile folosite se intalnesc atat prinderi cat si aruncari kinder spiele zum downloaden. Dupa o perioada de baza, elevii ajung sa se apere atat de mai multi adversari, cat si de atacatori inarmati.

In antrenamentul de aikido se folosesc arme: jo – baston scurt, bokken – sabie de lemn si tanto – cutit din lemn youtube musikspur downloaden. Partea din antrenamentul de aikido legata de jo se numeste aiki-jo iar cea legata de bokken se numeste aiki-ken. Antrenamentul fara arme se numeste Tai-Jutsu do not download pdf but open firefox.

Imbracamintea folosita in cadrul antrenamentelor de aikido este formata din gi – kimono de culoare alba centura alba pana la gradul de 1 kyu respectiv centura neagra dupa primul dan. In toate stilurile de aikido se poarta pantaloni largi de culoare neagra – hakama, la unele stiluri se poarta incepand cu al doilea kyu, iar la altele dupa primirea primului dan.

La antrenamentele de aikido participa atat femei cat si barbati, de la copii pana la oameni in varsta.

Bibliografie:

wikipedia:   http://en.wikipedia.org/wiki/Aikido

John Stevens – Secretele Aikido-ului

Descarcă program examinare KYU aici și DAN aici.

Instructor:

Ghita Alin: 2 dan AIKIKAI, EBR Instructor